Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън одобри военна помощ за

...
Администрацията на президента на САЩ Джо Байдън одобри военна помощ за
Коментари Харесай

САЩ одобри военна помощ за Тайван по програма за суверенни държави

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди военна помощ за Тайван по програмата за външно военно финансиране или ЧВФ, която нормално се употребява за суверенни страни , съгласно съобщение, изпратено до Конгреса, предава " Ройтерс ".

Уведомлението, което беше забелязано от Ройтерс в сряда, осведоми комисиите на Конгреса за желанието на Държавния департамент да отдели до 80 милиона $ средства на Чуждестранно военно финансиране (ЧВФ) в поддръжка на Тайван.

" ЧВФ ще бъде употребен за подсилване на качествата за самозащита на Тайван посредством взаимни и комбинирани отбранителни качества и усъвършенствана информираност за морската област и качества за морска сигурност ", се споделя в уведомлението.

Министерството на защитата на Тайван изрази своята признателност , само че сподели, че няма коментар по отношение на детайлностите за помощта, отбелязвайки, че Съединените щати към този момент са помогнали за укрепването на бойните качества на острова според съществуващите политики и закони, съобщо Асошиейтед прес.

Конгресменът Майкъл Маккол, републикански ръководител на комисията по външни работи на Камарата на представителите, сподели, че се радва, че администрацията " най-сетне " дава ЧВФ на Тайван.

" Тези оръжия освен ще оказват помощ на Тайван и ще защитят други демокрации в района, само че също по този начин ще укрепят позицията на Съединени американски щати за въздържане и ще обезпечат нашата национална сигурност от все по-агресивната ККП (Китайската комунистическа партия) ", сподели Маккол в изказване.

ЧВФ, най-голямата сметка за военна помощ, ръководена от Държавния департамент, дава главно безплатна помощ на непознати държавни управления за закупуване на американско отбранително съоръжение и военно образование по програмата за задгранични военни продажби.

Служител на Държавния департамент удостовери уведомлението до Конгреса и сподели, че решението да се даде на Тайван помощ от ЧВФ не отразява никаква смяна в политиката на Съединени американски щати.

Китай неведнъж се е оплаквал на Съединените щати за военната помощ. Неговото министерство на защитата съобщи, че американската войска би трябвало да спре.

Съединените щати, най-важният снабдител на оръжия за Тайван, предишния месец оповестиха пакет за оръжейна

Миналата седмица Съединените щати също утвърдиха допустима продажба на Тайван на стойност 500 милиона $ на инфрачервени системи за търсене и следене за изтребители F-16, както и друго съоръжение.
 Британският парламент назова Тайван „ самостоятелна страна “
Британският парламент назова Тайван „ самостоятелна страна “

Доклад на комисията подлага на критика държавното управление, че не е задоволително самоуверено в поддръжката си на Тайван
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР